Reilu viikko ensi-iltaan!

29.10.2020

Muupperatalolla on viime viikkoina ollut kovasti vipinää! Harjoituksissa on ollut hyvä meno ja kohta on jo valmista. Muupperalaiset aloittivat aktiivisen harjoituskauden koronajännitysten siivittämänä syyskuussa. Maskirajoitukset ovat tuoneet oman erikoisuutensa laulamiseen: sisäänhengitys on raskaanpaa ja hitaanpaa sekä suun reilu avaaminen valauttaa maskin nenältä alas. 

Saimme syyskuussa ohjaajaltamme Kirsi Suloselta karkeat askelmerkit mitä hän on ajatellut missäkin kohtauksessa tapahtuvan. Laulajajoukolla kahlasimme teosta läpi ohjepaperit kädessä ja teimme omat tulkintamme. Kirsi hyppäsi mukaan syysloman jälkeen ja nyt on alkanut tapahtua! Toimintaan tulee huomattavasti tarkennuksia ja muutoksiakin. On jännä huomata, miten alkuun luuli tuntevansa teoksen, mutta kun ohjaaja kertoo omat ajatuksensa, huomaakin ettei oikeastaan tuntenut edes omaa hahmoa kuin pintapuolisesti. Syvällisempi tutustuminen hahmoon, itseensä, on tapahtunut vasta tässä viime päivinä. 

Jokaisen harjoituksen jälkeen vahvistuu tunee siitä, että tästä tulee hieno toteutus! On ilo seurata kuoron ja solistien taitoa sekä heittäytymistä! Harjoituksissa on hieno ilmapiiri. Kirsi Sulosen ja Eliisa Sunin kouluttavissa otteissa on helppoa ja turvallista pyrkiä paremmaksi versioksi itsestään. Ja kehittymistä on ollut ilo seurata! Muuppera on tältä osin jo nyt päässyt yhteen tavoitteeseensa: tarjota mahdollisuuksia kehittyä. Toinen tavoite toteutuu reilun viikon päästä, kun esitykset lähtevät käyntiin ja silloin nuoret ammattilaiset, pian valmistuvat ja siinä sivussa myös valikoidut harrastajat pääsevät esittelemään taitojaan. 

Toivottavasti mahdollisimman moni löytää esityksiimme. Pyrimme tekemään niistä koronaturvallisen, mutta enne kaikkea elämyksellisen!

-Janne

Janne Isoaho laulaa The Zoon Carboyna kaikissa esityksissä ja toimii myös tuottajana


Kuvat sivun yläreunassa: Timo Siltala. Kuva yllä: Janne Isoaho (omakuva)