THE ZOO

Keski-Suomen oopperaperheen uusin tulokas MUUPPERA (Muurame Ooppera ry) täräyttää ensimmäisenä suurena oopperaprojektinaan Suomen ensi-illan! Sir Arthur Sullivanin säveltämää ja B. C. Stephensonin kirjoittamaa pienoisoopperaa THE ZOO ei tiettävästi ole aiemmin esitetty Suomessa. Marraskuussa nähdään yhteensä kuusi esitystä Muuramesalissa 7.-15.11.2020. Oopperan tapahtumat sijoittuvat nimensä mukaisesti eläintarhaan, jossa kutkutellaan nauruhermoja mutta toisaalta ei vältytä dramaattisilta juonenkäänteiltäkään. Teoksessa nivoutuvat yhteen kahden pariskunnan suhteet kommellusten, lemmenluritusten ja väärinymmärrysten vyyhdissä.

Muupperan toiminta-ajatus on tarjota esiintymis- ja kehittymismahdollisuuksia keskisuomalaisille valmistuneille laulajille, musiikinopiskelijoille sekä harrastajille. Lavalla nähdäänkin JAMK:lta vastikään valmistuneita tai parhaillaan opiskelevia taitavia laulajia sekä pidempään laulua tosissaan harrastaneita paikallisia kasvoja. Pienoisoopperan ohjaa Kirsi Sulonen, jolle tämä on jo toinen oopperaprojekti. Eliisa Suni toimii harjoitusvaiheessa korrepetiittorina ja esityksissä pianistina. Viidestä solistiroolista osa on tuplamiehitetty, ja lisäksi mukana on pieni kuoro.

Työryhmä:

Ohjaus: Kirsi Sulonen

Kuoron harjoitus: Leila Saari

Korrepetiittori ja piano: Eliisa Suni.

Eliza: Hedda Ohls | Mari Ahonen

Laetitia: Noora Määttä | Lotta Kiljunen

Grinder: Timo Siltala | Topi Suutari

Thomas: Heikki Niininen

Carboy: Janne Isoaho

Kuoro: Kristiina Kukkonen, Heidi Laulumaa, Anna Valjakka, Anna-Leena Erkkilä, Tiina Limatius-Niitti, Mia Paananen, Arto Kukkonen, Sami Tabell ja Timo Tammi.

Puvustus: Anna Haapala

Tekniikka: Tommi Lamberg

Tuottaja: Janne Isoaho

Toimintaa Muuramesalissa. Kuva Timo Siltala. 

Uusi toimija ei pysty tekemään näin merkittävää ponnistusta ilman tukea, mitä Muuramen kunta, Olga ja Vilho Linnamon säätiö sekä Kauko Sorjosen säätiö ovat yhdistykselle osoittaneet.

Lipunmyynti on alkanut  Muupperan verkkosivuilla. Muuramen kunnan ohjeistuksen mukaisesti Muuramesaliin myydän vain 100 lippua per esitys, jotta koronapandemian edellyttämät turvavälit voidaan toteuttaa. Tilannetta seurataan tiiviisti. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä ja Muuppera lahjoittaa yhteensä 50 lippua Muuramen terveyskeskukselle ja KSSHP:lle jaettavaksi henkilöstölleen valitsemallaan tavalla.

Esitys kestää noin 45 minuuttia, väliaikaa ei vietetä. Teos esitetään englanniksi, mutta tekstitetään suomeksi. Medialle avoimet harjoitukset järjestetään tiistaina 3.11. klo 18.30-19.00 Muuramesalissa, mutta avaamme mielellämme ovemme ja olemme käytettävissä aiemminkin! Olkaa vain yhteyksissä niin keksitään sopiva ajankohta! Lisätietoja ohjaaja Kirsi Suloselta (kirsi@teatterikone.fi / 040 5652 524), tuottaja Janne Isoaholta (janneisoaho@hotmail.com / 044 5494 674) sekä muuppera.fi.


Pönötystä Muupperatalolla. Kuva Timo Siltala.