THE ZOO

Uutiset Muupperan vuoden 2020 suuponnistuksesta, Sir Arthur Sullivanin The Zoo oopperasta päätyi lopulta Britanniaan asti, ja oopperamme esiteltiin sekä arvioitiin Sir Arthur Sullivanin säätiön omassa lehdessä, kuten seuraavista kuvista näkyy.

Tämän lisäksi The Zoo matkasi lopulta myös valtameren yli Atlantin toiselle puolelle. Rochesterin kirjasto New Yorkin osavaltiossa talletti mainosjulisteemme ylläpitämäänsä
Sir Arthur Sullivanin kokoelmaan. Kiitämme kaikesta kansainvälisestä huomiosta!


Kiitos kaikille esitykseen nähneille! Olimme haltioissamme saamastamme palautteesta, mikä oli pelkästään positiivista ja kannustavaa. Parasta oli, että tämän kaltaista toivottiin lisää!

Esitykset olivat syksyllä 2020. Alta voit lukea miten ja mitä teimme. Jätimme esityksen nähtäväksi Youtubeen ja sen pääsee näkemään tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=HV7hAJcUhwY


Keski-Suomen oopperaperheen uusin tulokas MUUPPERA (Muurame Ooppera ry) täräyttää ensimmäisenä suurena oopperaprojektinaan Suomen ensi-illan! Sir Arthur Sullivanin säveltämää ja B. C. Stephensonin kirjoittamaa pienoisoopperaa THE ZOO ei tiettävästi ole aiemmin esitetty Suomessa. Marraskuussa nähdään yhteensä kuusi esitystä Muuramesalissa 7.-15.11.2020. Oopperan tapahtumat sijoittuvat nimensä mukaisesti eläintarhaan, jossa kutkutellaan nauruhermoja mutta toisaalta ei vältytä dramaattisilta juonenkäänteiltäkään. Teoksessa nivoutuvat yhteen kahden pariskunnan suhteet kommellusten, lemmenluritusten ja väärinymmärrysten vyyhdissä.

Muupperan toiminta-ajatus on tarjota esiintymis- ja kehittymismahdollisuuksia keskisuomalaisille valmistuneille laulajille, musiikinopiskelijoille sekä harrastajille. Lavalla nähdäänkin JAMK:lta vastikään valmistuneita tai parhaillaan opiskelevia taitavia laulajia sekä pidempään laulua tosissaan harrastaneita paikallisia kasvoja. Pienoisoopperan ohjaa Kirsi Sulonen, jolle tämä on jo toinen oopperaprojekti. Eliisa Suni toimii harjoitusvaiheessa korrepetiittorina ja esityksissä pianistina. Viidestä solistiroolista osa on tuplamiehitetty, ja lisäksi mukana on pieni kuoro.

Työryhmä:

Ohjaus: Kirsi Sulonen

Kuoron harjoitus: Leila Saari

Korrepetiittori ja piano: Eliisa Suni.

Eliza: Hedda Ohls | Mari Ahonen

Laetitia: Noora Määttä | Lotta Kiljunen

Grinder: Timo Siltala | Topi Suutari

Thomas: Heikki Niininen

Carboy (Æsculapius): Janne Isoaho

Kuoro: Kristiina Kukkonen, Heidi Laulumaa, Anna-Leena Erkkilä, Tiina Limatius-Niitti, Mia Paananen, Arto Kukkonen, Sami Tabell, Timo Siltala ja Topi Suutari.

Puvustus: Anna Haapala

Maskeeraus: Minna Juuti

Tekniikka: Tommi Lamberg

Tuottaja: Janne Isoaho

Kuva Marianne Hautsalo

The Zoon tapahtumat sijoittuvat nimensä mukaisesti eläintarhaan, jossa kutkutellaan nauruhermoja eikä vältytä dramaattisilta juonenkäänteiltä. Teoksessa nivoutuvat yhteen kahden pariskunnan suhteet kommellusten, lemmenluritusten ja väärinymmärrysten vyyhdissä.

Thomasin ja Elizan välissä tuntuu olevan muutakin kuin kainoilua. Ovatkohan he toisilleen aivan rehellisiä siitä, soimaako omatunto? Toisen pariskunnan, Laetitian ja Carboyn, suhdetta hiertää appiukon lisäksi aivan omat haasteensa. Mitä Grinder, appi, vävykokelaastaan haluaa?

Parisuhdekiemuroita ohjailemassa on mielenkiintoinen joukko eläintarhan kävijöitä, joilla on ajoittain kiinnostavia kysymyksiä ja tiukkoja mielipiteitä.

Tässä koomisessa oopperassa kaikki on mahdollista. Istu mukavasti ja anna musiikin viedä! 

Kuva: Marianne Hautsalo

Uusi toimija ei pysty tekemään näin merkittävää ponnistusta ilman tukea, mitä Muuramen kunta, Olga ja Vilho Linnamon säätiö sekä Kauko Sorjosen säätiö ovat yhdistykselle osoittaneet.

Lipunmyynti on alkanut Muupperan verkkosivuilla. Muuramen kunnan ohjeistuksen mukaisesti Muuramesaliin myydän vain 100 lippua per esitys, jotta koronapandemian edellyttämät turvavälit voidaan toteuttaa. Tilannetta seurataan tiiviisti. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä ja Muuppera lahjoittaa yhteensä 50 lippua Muuramen terveyskeskukselle ja KSSHP:lle jaettavaksi henkilöstölleen valitsemallaan tavalla.

Esitys kestää noin 45 minuuttia, väliaikaa ei vietetä. Teos esitetään englanniksi, mutta tekstitetään suomeksi. Medialle avoimet harjoitukset järjestetään tiistaina 3.11. klo 18.30-19.00 Muuramesalissa, mutta avaamme mielellämme ovemme ja olemme käytettävissä aiemminkin! Olkaa vain yhteyksissä niin keksitään sopiva ajankohta! Lisätietoja ohjaaja Kirsi Suloselta (kirsi@teatterikone.fi / 040 5652 524), tuottaja Janne Isoaholta (janneisoaho@hotmail.com / 044 5494 674) sekä muuppera.fi.